Askush nuk po e din si quhet kjo lule? Shëron pothuajse të gjitha sëmundjet e mushkërive

KURIOZITETE

Askush nuk e din si quhet kjo lule? Sheron pothuajse te gjitha sem.undjet e mushkerive

Kollë, bronkit, dhimbje të fytit, por edhe të stomakut i shëron mëllaga. Nëse keni lëkurë tepër të thatë për shkak të të ftohtit, sërish mëllaga mund t’i lehtësojë shenjat, sepse prej saj përftohet një pije me 1 mijë virtyte.

Ata që preferojnë që të pinë çajra bimorë, me siguri do ta kenë hasur shpesh mëllagën si një nga përbërësit më të suksesshëm kundër shenjave të bronkitit dhe të të ftohurit, në pijen e nxehtë.

Kjo lule në dukje e parëndësishme, kur krahasohet me shafranin e Indisë dhe xhenxhefilin, ka të njëjtin super-rol kundër: bronkitit, cisteve, gastritit, ekzemës.

Përfitimet kryesore nga mëllaga

Mëllaga ka efekte anti-inflamatore, qetësuese, zbutëse, ekspektorante, në sajë të subs.tanca të tjera (galaktozë, kalcium, kalium, vitamina A, B1, C, taninet). Kjo lule është i njohur kryesisht për trajtimin e sëm. und.jeve të rrugëve të frymëmarrjes: kollën, sekrecionet, skuqjet e bajameve dhe të liron hundët dhe hap bronket.

Në përgjithësi, ajo është e dobishme për të gjitha membranat e mukozës: edhe ato të sistemit të tretjes (gojë, ezofag, stomak, zorrë), përveç fytit dhe zgavrës së gojës. Çaji me mëllagë është një ilaç i suksesshëm kundër gastrit, ezofagut dhe vështirësitë në procesin e tretjes.

Mëllaga

Çajin e mëllagës e gjejmë shpesh të pranishëm në “çajin e mbrëmjes”: mes superfuqive të mëllagës nuk mund të mohohen vetitë qetësuese dhe relaksuese, sidomos edhe te infe.ksi.onet urinare te femrat , të cilat janë shumë të bez.di.sura.

Çaji i mëllagës gjithashtu mund të jetë i dobishëm për gargarë dhe për të lu. ftuar problemet dentare, por edhe për djegie, ekzema, kaf. shimet e insekteve, sy të lodhur dhe të kuq, urtikarie, lëkurë tepër të thatë.

Mëllaga konsiderohet edhe si rigjeneruese e qelizave. Ajo ndihmon trupin të prodhojë qeliza të reja dhe në të njëjtën kohë kufizon rritjen e qelizave të këqija ose të tum. orit.