Dr.Fauci: Masat duhet të zbuten gradualisht, por maskat do t’i mbajmë edhe disa muaj

SHËNDETI

Epidemiologu amerikan Anthony Fauci ka deklaruar se njerëzit do të duhet t’i bartin maskat edhe disa muaj – për të shmangur coronavirusin derisa ende po vazhdon aksioni i vaksinimit të qytetarëve.

Gjatë një interviste dhënë për televizionin amerikan ABC, Fauci ka theksuar se pas vaksinimit të 75 deri në 80 për qind të popullatës, përqindja e virusit në komunitet mund të zvogëlohet – kështu disa masa të ashpra kundër COVID-19 mund të zbuten.

Megjithatë, epidemiologu amerikan ka shtuar se çdo zbutje e masave duhet të kryhet “gradualisht”, duke mos e rrezikuar jetën e as edhe një qyteti.

Fauci ka siguruar qytetarët që Shtetet e Bashkuara kanë arritur një marrëveshje për 600 milionë doza të vaksinave, mjaftueshëm për vaksinimin e të gjithëve me nga dy doza dhe atë deri në korrik të këtij viti.