Ja si të rrisni shanset për të mbetur shtatzënë me binjakë, 4 Mënyrat më të pazakonta

KURIOZITETE

Duke pasur një fëmijë është diçka që vjen natyrshëm tek pothuajse çdo çift, është dëshira e tyre më e madhe pasi ata kanë vendosur me dashurinë e jetës së tyre. Të kesh dy binjakë është dyfishi i lumturisë, dyfishon gëzimin. Mund të jetë edhe puna e dyfishtë, por të kesh binjakë është një përvojë mahnitëse që ndodh vetëm një herë në jetë.

Shumë çifte do të duan të kenë binjakë, por mosmarrëveshjet për këtë ndodh natyrshëm nëse nuk funksionojnë në familje janë pothuajse minimale. Nëse ju jeni të konceptuar me anë të IVF ose IUI, shanset për binjakët janë shumë më të larta, por ç’të themi për rritjen e shanseve tuaja krejtësisht të natyrshme? E pra, ne jemi këtu për t’ju treguar një sekret: ju mund të mbeteni shtatzënë me binjakë natyrshëm dhe ne do t’ju tregojmë saktësisht se si!

FORMIMI NATYROR I BINJAKEVE
Shumica e binjakeve janë vëllazërore. Çfarë do të thotë kjo? E pra ata formojnë kur dy vezë lëshohen në ovulim në vend të një dhe ata zhvillohen nga dy vezë të ndara, ndërkohë që binjakët identikë, të cilët janë shumë më rrallë, konceptohen kur vetëm një vezë ndahet në dy në muajt e parë të shtatzënisë.

A MUND TË RRISIM MËNYRAT PËR TË KONCENTUAR BINJAKË?

Nëse keni një histori të binjakëzuar në familje shanset e krijimit të binjakëve janë shumë më të larta. Mosha dhe përkatësia etnike gjithashtu luajnë një rol të madh, gratë afrikano-amerikane kanë një shans më të lartë të binjakëve sesa gratë e Kaukazit dhe gratë aziatike. Gratë e moshuara gjithashtu kanë një shans më të lartë për të konceptuar binjakët. Këto janë gjërat që janë jashtë kontrollit dhe nuk mund të bëjmë asgjë për këtë. Një studim i kohëve të fundit tregoi se gratë që kanë një BMI prej 30 dhe më shumë kanë më shumë gjasa të mbeten shtatzënë me binjakët.

Gjithashtu:

• Gratë në moshë të madhe kanë shanse më të mëdha për të konceptuar binjakët, por faktorët e rrezikut gjithashtu rriten kur me moshën.

• Hani patate të ëmbla. Gratë që konsumojnë shumë produkte të tilla rritin shanset e tyre për binjakët nga 5 herë. Gratë afrikane besojnë vertet. Një qytet në Nigeri besohet të ketë më shumë binjakë në historinë e botës. Ata thonë se kjo është për shkak se gratë e tyre hanë patate të ëmbla egra. Është e mundur që këto patate të ëmbla janë të pasura me disa kimike që çojn në stimulimin e vezoreve.

• Ushqyerja me gji luan një rol. Një studim mbi temën tregoi se gratë që ende ishin duke ushqyer me gji kur kishin mbetur shtatzënë, kanë 9 herë më shumë shanse për të konceptuar binjakë sesa ata që nuk ishin.

• Pilulat gjithashtu luan një rol. Ju duhet të përpiqeni të mbeteni shtatzënë menjëherë pasi të keni ndalur marrjen e pilulave kontraceptive. Kjo ndoshta ka të bëjë me hormonet, sepse në qoftë se ju keni qenë në mbrojtje me pilulë për një periudhë më të gjatë kohore kur ndaloni ta merrni atë, trupi juaj duhet të mësojë se si të kontrollojë vetë prodhimin e hormoneve. Për një kohë të shkurtër trupi juaj mund të lëshojë më shumë hormone dhe vezoret tuaja mund të lëshojnë më shumë vezë në të njëjtën kohë, duke pasur avantazh për binjakë.