Këta janë emrat e zyrtarëve qeveritar që do të mbesin ‘pa punë’

LAJME

Kosova gjithnjë e ka pasur problem numrin e madh të zv.ministrave. secila qeveri që ka ardhur në pushtet, ka rehatuar njerëz në këto pozita. Njëjtë ka vepruar edhe kryeministri në detyrë Avdullah Hoti. Aktualisht ai ka një kabinet marramendës qeveritar, edhepse jo rrallë herë partia e tij kishte ngritur shqetësime e kritikuar për numrin e madh të ministrave, zv ministrave e këshilltarëve politik.

Por si duket zyrtarët e subjekteve politike, sapo arrijnë të marrin drejtimin e institucioneve, po harrojnë akuzat e tyre ndaj qeverive paraprake, për numrin e madh të këtyre pozitave.

Me ardhjen e Qeverisë së re, mbetet të shihet se sa do të jetë numri i ministrave, zv. ministrave e këshilltarëve politik, raporton meKryeministrin.info.

Qeveria e tij përbëhej nga 4 zëvendëskryeministra, 15 ministra e 51 zv. ministra e një mal këshilltarësh politik.

Ky është kabineti i plotë qeveritar i votuar me 3 qershor të vitit 2020 e këndej:

Kryeminisër, Avdullah Hoti

1.Zëvendës kryeministër, Besnik Tahiri

2.Zëvendës kryeministër, Driton Selmanaj

3.Zëvendës kryeministër, Albulena Balaj Halimaj

4.Zëvendës kryeministër dhe ministër i Pushtetit Lokal Goran Rakiq

Lista e ministrave është kjo:

1.Ministre e Financave, Hykmet Bajrami

2.Ministër i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa

3.Ministre e Kulturës Rinisë e Sportit, Vlora Dumoshi

4.Ministër i Mbrojtes, Anton Çuni

5.Ministër i Infrastrukturës, Arban Abrashi

6.Ministër i Punëve të Brendshme, Agim Veliu

7.Ministër i Shëndetësisë, Armend Zemaj

8.Ministër i Drejtësisë, Selim Selimi

9.Ministër i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi

10.Ministër i Komuniteteve dhe Kthimit, Dalibor Jevtiq

11.Ministre e Punëve të Jashmte, Meliza Haradinaj Stublla

12.Ministër i Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj

13.Ministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica

14.Ministër i Tregtisë e Industrisë, Vesel krasniqi

15.Ministër i Zhvillimit Rajonal, Enis Kervan

‘meKryeministrin.info’, sjell listën zyrtare nga kryeministria me numrin dhe emrat e zëvendësministrave.

1 Agim Krasniqi- ZVM – MF

2.Artan Berisha –ZVM-MI

3.Arton Retkoceri – ZVM-MI

4.Bashkim Krasniqi – ZVM – MPMS

5.Besart Dreshaj – ZVM – MPMS

6.Bekim Brestovci ZVM – MPJ

7.Teuta Sahatqija – ZVM – MPJD

8.Enis Sulejmanovic – ZVM – MKK

9.Selim Kryeziu – ZVM – MKK

10.Enver Hoti -ZVM – MBPZHR

11.Fatbardha Emini – ZVM – MPL

12.Florian Dushi -ZVM – MD

13.Hamza Balje -ZVM -MI

14.Muharrem Sfarqa -ZVM -MEA

15.Ergin Bunjaku – ZVM – MEA

16.Nexhat Ramadani – ZVM ne MTI

17Engelbert Zefaj – ZVM – MKRS

18.Qazim Rrahmani – ZVM – MKRS

19.Valdete Bajrami ZVM – MKRS

20.Resul Makreshi – ZVM – MSH

21.Yildiray Bayram – ZVM – MPB

22.Zafir Berisha -ZVM -MPB

23.Agron Bacaj –ZVM-MPB

24 Pjetër Ndou – ZVM – MSH

25. Adnan Redzeplar – ZVM -MPMS

26. Eldis Abazi – ZVM – MZHR –

27. Kushtrim Bahrimaj – ZVM – MF

28. Muhamet Brajshori – ZVM – MPJD

29. Jasmina Jovanovic – ZVM -MF

30. Driton Bardheci – ZVM – MASH

31. Magbule Shkodra -ZVM -MPL

32. Gani Dreshaj – ZVM – MPJD

33. Muhamedali Mergjollari – ZVM – MM

34. Xhavit Zariqi – ZVM – MI

35. Rexhep Kadriu – ZVM -MEA

36. Qerim Bajrami- ZVM-MTI

37. Arbër Grabovci – ZVM – MKRS

38. Muharrem Nitaj – ZVM- MEA

39. Bajram Kastrati – ZVM – MBPZHR

40. Halil Matoshi – ZVM – MKRS

41. Bahrim Shabani – ZVM – MBPZHR

42. Burbuqe Bakia-Deva -ZVM – MEA

43. Sadika Kofrc- ZVM-MM

44. Muhamet Gashi- ZvM-MI

45. Xhavit Rexhaj- ZvM-MASH

46. Luan Gola-Zv MSH

47. Jashar Qukiq- zv- MPBZHR

Janë liruar nga detyra e zëvendësministrave:

Milan Radojevic- MPB -09.12.2020

Erxhan Galush- MBPZHR- 24.11.2020

Sema Ispahiu –MEA 07.08.2020