Mjekët nuk u dhanë shpresa, binjaket e ngjitura jetojnë sot të lumtura me nga një këmbë secila

KURIOZITETE

Kur binjaket e ngjitura Kendra dhe Maliyah Herrin erdhën në jetë, mjekët nuk kishin shumë shpresë se ato do të mbijetonin.

Duke qenë se u zhvilluan në mitër të ngjitura me njëra-tjetrën binjaket ndanin të njëjtin abdomen, legen, mëlçi, veshkat dhe zorrët e trasha.

Ata gjithashtu ndanin një palë këmbë, Kendra kontrollonte këmbën e djathtë dhe Maliyah kontrollonte të majtën.

Prindërit e binjakeve, Jake dhe Erin nga Utah nuk vazhduan me operacionin e ndarjes derisa vajzat arritën në moshën 4-vjeçare.

Ndërhyrja u bë pas një pune të madhe kërkimore nga ana e skuadrës së mjekëve.

Kendra dhe Maliyah iu nënshtruan një operacioni 26-orësh pas të cilit ato ishin më në fund të ndara nga njëra-tjetra.

Për fat të mirë gjithçka shkoi siç duhej dhe tani pas 13-vitesh vajzat jetojnë të shëndetshme dhe po e tregojnë historinë e tyre në një dokumentar të BBC 3.