Sytë i mban te dera/ Rrëqeth 91-vjeçari, do i kalojë festat vetëm 3 vajzat s’e marrin gruaja i ndërroi jetë vitin që kaloi

KURIOZITETE

Këto festa shumë të moshuar do i kalojnë të vetëm. I tillë është edhe rasti i një ish-pastori gjerman. 91-vjeçari ulet i vetëm dhe pret pas derës së azilit ku ndodhet në Berlin.

Mes gjithë këtij trishimi ai jep edhe një mesazh:
Përsa kohe keni veten tuaj, ju nuk do të jeni vetëm. Festoni që po jetoni.”

Ish-pastori jeton në një shtëpi të të moshuarve të drejtuar nga Fondacioni Stephanus në Berlin-Weißensee. Shumë njerëz janë si ai. Nga frika e infektimit nga Covid-19, shumë qëndrojnë në shtëpi gjatë pushimeve.

Ndoshta vetëm disa do të merren nga të afërmit e tyre gjatë pushimeve të këtij viti. rës. I moshuari gjithmonë festonte me gruan e tij, me të cilën ishte i martuar për më shumë se 60 vjet. Ata jetuan së bashku në shtëpi për dhjetë vjet dhe gjithmonë vizitoheshin nga vajzat dhe nipërit e tyre gjatë pushimeve.

Njëra nga tre vajzat e tij tashmë i ka sjellë dhurata. Gruaja e tij e dashur ndërroi jetë vitin e kaluar. Ai është i vetëm tani dhe ka fuqi që qesh edhe pse vajza nuk do ta marrin të festojë me to.