“Të kanë mbetur 2 vite jetë”, gruaja sfidon mjekët, gjen kurën për kancerin

KURIOZITETE

Një 40-vjeçare britanike ka habitur mjekët që po trajtonin kur shpëtoi veten nga kanceri.

Edhe pse nuk kishte pirë kurrë duhan në jetën e saj, Kate Malvenan u diagnostikua më 3 tetor të vitit 2018 me kancer më mushkëri.

Më vonë, gjatë trajtimit, 40-vjeçares i dhanë mjekët një tjetër lajm aspak të mirë.

Tumori i saj ishte përhapur nëpër organe të tjera të trupit, dhe sipas mjekëve, asaj i kishin mbetur vetëm 24 muaj jetë.

E vendosur për të mos u dorëzuar, Kate mblodhi të gjitha kursimet e saj dhe u nis për në Meksiko për një mjekim alternativ.

Ajo u mjekua në një qendër të quajtur ‘Hope4Cancer’ dhe pagoi rreth £35,000 për një program tre javor.

Kur u kthye për vizita, kanceri i saj ishte zvogëluar në 75% të masës së tij ndërsa nuk kishte më gjurmë të tumorit në nyjet limfatike.