Të premten protesta për “Mo nstr ën”, Ajdari fton partitë shqiptare të largohen nga Qeveria

LAJME

Për të shprehur pakënaqësinë për aktvendimin për rastin “Mo ns tra” të premten do të pr otest ohet në Shkup. Këtë e ka paralajmëruar para Gjykatës Penale familjari i të dënuarve në rast Bedri Ajdari.

“Paralajmëroj pr o testa për të premten dhe e ftoj garniturën e “Revol ucionit Laraman” që të nga bashkëngjiten sepse ne protestuam me ata që ta rrëzojmë sistemtin dhe jo vetëm ta ndërrojmë atë” tha Ajdari. Ndërkohë ka ftuar që deri te pro test a partitë politike të distancohen nga vendimi i sotëm i Gjykatës kurse fton partitë politike shqiptare ta lëshojnë Qeverinë.

“Ju bëj thirrje partive politike të distancohen nga ky vendim dhe të tërhiqen nga Qeveria. Ne fort e dimë se si i ndihmuan Muhamed Zekirit dhe Lëvizjes Besa të hyjnë në Qeveri, prandaj ata duhet ta bëjnë këtë. BDI-ja nuk e bëri këtë hap por ata duhet ta bëjnë. Doemos duhet të distancohen dhe ta lëshojnë Qeverinë”, tha Ajdari.

Kjo revoltë vjen ngaqë në Gjykatën Penale në Shkup është shpallur aktvendimi i rigjykimit të rastit “M ons tra”. 3 të akuzuar, Alil Demir Afrim Ismailoviç dhe Agim Ismailoviç u dënuan me bu r g të përjetshëm. Dy të tjerë bashkërisht do të vuajnë dë*nim in me bu *rg për 24 vjet. Bëhet fjalë për Haki Azirin i cili është dënuar me 9 vjet bu* rg, dhe Fejzi Aziri me 15 vjet bu*r g. Ndërkohë Sami Luta është liruar.